Auteur en Welkom

Welkom op het weblog van een sneuper.

Een “sneuper” is iemand die hier en daar wat rondneust. In mijn geval bedoel ik hiermee rondneuzen in archieven. In eerste instantie was ik in die archieven op zoek naar voorouders. Daarbij kreeg ik ook veel (streek)geschiedenis onder ogen waardoor zo langzamerhand beide soorten onderzoek mijn belangstelling hebben gekregen.

Ik ben woonachtig in het Friese land, maar heb voorouders uit veel andere provincies, zoals Groningen, Drenthe en Overijssel. Met hier er daar ook nog een “verdwaalde” voorouder uit een andere provincie.

Het zal dan ook niet verbazen dat in de berichten op deze site de “kleine geschiedenis” van die noordelijke provincies het meest aan bod komt. “Kleine geschiedenis” omdat het gelet op structuur van een blog ongewenst is uitvoerige verhalen te gaan schrijven. Een langer artikel verdeel ik zo nodig over meerdere berichten. Ook “klein” omdat ik niet de pretentie heb een complete geschiedenis te schrijven, maar me beperk tot hier en daar een interessante vondst. Dat past ook beter bij een sneuper.

Reageren op de artikelen is mogelijk. Het invullen van een naam en e-mailadres is voldoende. Het e-mailadres wordt niet getoond in de reactie.  Mocht U ergens een fout ontdekken, laat het dan ook weten.

In de linkerkolom vindt U mogelijkheden om een woord te zoeken, of een categorie te selecteren. Gebruikt U bijvoorbeeld de categorie “genealogie” dan worden alle artikelen uit deze categorie getoond. Bij “Overijssel” wordt alles op deze site getoond dat zich in die provincie afspeelt.

Heeft U opmerkingen of vragen en lukt het niet deze via een reactie te posten dan kunt U een bericht sturen naar geergosyl121 aappestaaart gmail punt com. Verwijder ook nog eens de cijfers 121 uit dit adres, die staan hierin als extra hindernis.

Veel leesplezier gewenst.

Advertenties